Xanthangummi

 

 

 

 

 

 

Xanthan Gum Doves Farm glutenfri 100 g økologisk

100 g. Xanthan Gum Doves Farm glutenfri gelerings- og fortykningsmiddel til brug ved glutenfri bagning giver bedre

krummestruktur og gør bagværk mere fast, så det ikke smuldrer. NatureSource.

Brugsvejledning til Xanthan Gum Doves Farm glutenfri:
Xanthan Gum Doves Farm glutenfri bruges til glutenfrie opskrifter, for at forbedre krummestruktur og gøre bagværk mere fast, så det ikke smuldrer.
Brug 2 teskefulde Xanthan Gum til 500 gram glutenfrit mel.

Ingredienser i Xanthan Gum Doves Farm glutenfri:
Xanthan Gum.

Xanthan Gum Doves Farm glutenfri økologisk opbevares tørt og køligt.

 

 

CS_Xanthan_Gum_copy_large

 

 

 

 

 

 

Xanthangummi er et tilsætningsstof og almindeligt anvendt som fortykningsmiddel, stabilisator, emulgator og opskumningsmidlet.

Vores xanthangummi er ekstra fint (200 mesh) sammenlignet med standard 80 mesh dette betyder at det er finere end standard xanthangummi gør det lettere at sprede og opløse.

Xanthangummi hovedsagelig anses for at være ikke-gelerende og anvendes til styring af viskositeten som følge af de spinkle sammenslutninger tilføre

det med svag gel forskydningsfortyndende egenskaber. Men når det tilsættes til andre hydrokolloider kan gele fremstilles. Xanthangummi former

termoreversibel bløde elastiske geler med johannesbrødgummi og kan sættes til agar-agar og kappa-carrageenan til dannelse af en mere stabil gel.

Den konsekvente vandholdende evne xanthangummi kan anvendes til bekæmpelse af synerese og at forsinke is omkrystallisation (iskrystalvækst) i

fryse-tø situationer. Xanthangummi kan anvendes i konditorvarer fyld, det forhindrer gråd af vandet i fyldet, beskytte sprødhed af skorpen.

Xanthangummi kan også sættes til is for at forhindre iskrystaller formgivning. Xanthangummi er i stand til at frembringe en stor

stigning i viskositeten af en væske ved tilsætning af en meget lille mængde, omkring 1%, men i de fleste anvendelser anvendes

ved 0,5% eller endog så lavt som 0,05% i fødevarer, xanthangummi er mest ofte findes i salatdressinger og saucer.

Det hjælper til at forhindre, at olie separation ved stabilisering af emulsionen, selvom det ikke er en emulgator.

Xanthangummi bidrager også suspendere faste partikler, såsom krydderier. Bruges også i frosne fødevarer og drikkevarer, xanthangummi med til at

skabe den hyggelige tekstur i is. Det ændrer ikke farve eller smag af fødevarer eller drikkevarer.

Indeholder : 100g ZanthanGum / Xanthangummi