Valnødboller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 dl. Vand

4 dl. Kærnemælk

50 g Gær

4 spsk Hørfrø

100 g Valnødder

3 spsk Olie

2 tsk. Salt

2 spsk. Sirup

3 dl. fiber bage mix ( Urtekram)

7 dl. Dr. Schâr Mel mix B

fiber bagemix

Ingredienser:

Havremel, fuldkornsrismel, hirseflager, teffmel, majsgryn, loppefrøskaller = Økologisk.

 

 

Næringsindhold pr. 100g
Energi: 1540 KJ/370 kcal
Fedt: 6.5 g
-heraf mættede fedtsyrer:1.1 g
Kulhydrat: 58.0 g
-heraf sukkerarter: 1.0 g
Kostfibre: 10.0 g
Protein: 13.0 g
Salt: 0.01 g

 

Rist valnødderne på en tør pande og lad køle af. Opløs gæren I vandet
tilsæt kærnemælk, kom fiber bage mix hørfrø valnødder olie sirp I og rør godt rundt,
tilsæt Dr. Schâr melet lidt efter lidt og rør grundigt. Dejen må ikke blive for tør.

Dæk dejen med et klæde og lad hvile/hæve i 2 timer. Skær nu 12 rustikke stykker og sæt dem på en bageplade med bagepapir, dæk til igen og lad hvile I 45 minutter, pensel med vand og drys med mel.
Bages I 225 grader I 15 – 20 minutter, afkøles på en rist.