Kylling og karry brød

Kylling og karry brød  (opskrift Pia Caira)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dej til brødene:

25 g. gær

3dl lunkent vand

2 æg

½ dl ekstra oliven jomfru olie

2 spsk. Loppefrøskaller

1 tsk salt

1 tsk sirup

1 spsk maizena stivelse

500 g Dr. Schar melmix B

Karryretten:

1200 g kylling (1 hel kylling)

400g Champignon ( deles i kvarte)

1 dl. God olivenolie

1 mellemstort løg

2 spsk. Hot indisk karry

2 dl fløde

2 dl hønse bouillon

Først koges hønen/kyllingen til den er mør og pilles.

Dejen:

opløs gæren i vandet, kom Loppefrøskaller i og rør i 5 minutter tilsæt nu æg olie og sirup.

Bland det tørre inden det tilsættes, rør så grundigt i ca 10 minutter. Lad dejen stå og hvile imens karryen laves.

Kom 1 dl olie på en høj pande, svits løgene inden champignon tilsættes og svitses med for høj varme

til de er halveret i størrelse, tilsæt nu karry og svits med et minut inden kylling fond tilsættes, lad koge 5 minutter, tilsæt fløden og lad kog ned til passende konsistens kan evt jævnes med lidt maizena.

Kom lidt mel på bordet og del dejen i 8 lige store stykker, rul stykkerne ud til pandekager på størrelse med en dessert tallerken smør med lidt olie og kom ca. 1 grydeske af karryretten på midten, fold dejen over og tryk med en gaffel. Når alle 8 brød er lavet pensles med æg og drysses med Nigellafrø.

Bag brødene i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.

Velbekomme